Митническите служители от ТД Митница Бургас откриха 4.228 кг хероин

...
Митническите служители от ТД Митница Бургас откриха 4.228 кг хероин
Коментари Харесай

Откриха над 4 кг. хероин в двойни стени на куфари

Митническите чиновници от Търговско дружество Митница Бургас откриха 4.228 кг хероин при инспекция на рейс. Превозното средство, с турска регистрация, в което пътували 12 пасажери от Турция през България за Румъния, идва на българския пункт на 7 ноември, половин час след среднощ, оповестяват от Агенция " Митници ".

По метода " разбор на риска " рейсът е селектиран за щателна митническа инспекция, влючително с рентген. При последвалия физически надзор на багажа на пасажерите са открити два пластмасови куфара с необикновена компактност.

При отварянето им се открива, че в горните капаци на куфарите са построени двойни стени, сред които са били укрити по 4 полиетиленови пакета, съдържащи ярко бежово прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагира на високорисковото вещество - хероин. Общото количество на арестувания опиат е 4.228 кг на стойност за потребностите на съдопроизводството 380 520 лв.. В хода на инспекцията се открива, че куфарите са благосъстоятелност на един от пасажерите - румънски жител с иракски генезис.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под надзора на Окръжна прокуратура -Хасково.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР