Митническите служители от МП Калотина и отдел Борба с наркотрафика“

...
Митническите служители от МП Калотина и отдел Борба с наркотрафика“
Коментари Харесай

Голям удар на Калотина, заловиха над 100 килограма марихуана

Митническите чиновници от Министерство на правосъдието Калотина и отдел " Борба с наркотрафика “ в Търговско дружество Митница София задържаха 104,5 кг марихуана, оповестиха от Агенция " Митници ". На 08.08.2022 на Министерство на правосъдието Калотина митническите инспектори стопират за щателна митническа инспекция товарен автомобил - комбинация с влекач и полуремарке, ръководен от С.Б., турски жител. По документи в товарния автомобил се транспортират железни произведения за Турция. 

Камионът е селектиран за инспекция с рентген, при която са открити подозрителни плътности в товарното помещение. При физическа инспекция митническите чиновници виждат, че е осъществявана операция на въжето на ремаркето, а при отваряне на самото ремарке откриват 3 кашона, които са цялостни с голям брой пакети, опаковани в транспарантно фолио и облепени с тиксо. 

След отваряне на един от пакетите митническите инспектори откриват съществуването на зелена тревиста маса, която при изработен полеви наркотест е реагирала позитивно на марихуана. Общото арестувано количество марихуана от митническите чиновници е 104,530 кг, разпределено в 100 пакета с друга величина.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница София. Под управлението на Окръжна прокуратура – София се водят дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член чл. 242, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР