Митническите служители от ГД Митническо разузнаване и разследване“ откриха 51

...
Митническите служители от ГД Митническо разузнаване и разследване“ откриха 51
Коментари Харесай

Митничари се натъкнаха на над 50 000 къса контрабандни цигари

 Митническите чиновници от Групово дело " Митническо разузнаване и следствие “ откриха 51 700  къса /2585 кутии/ цигари, укрити в тайници на товарни коли при инспекции на Министерство на правосъдието Капитан Андреево.

При един от случаите, на 22.02.2020г. към 09.15 часа, камион с турска регистрация влиза в страната от Турция. Автомобилът е селектиран за инспекция и пролъчен с рентгенова инсталация, при което е сложена отметка с съмнение върху аварийните гуми. При последвалата физическа инспекция, след ремонт на гумите се открива, че в тях са укрити 30 000 къса /1500 кутии/ цигари от разнообразни марки, без български акцизен бандерол. На същата дата, в ранните утринни часове, митническите чиновници правят щателна инспекция на различен товарен автомобил с турска регистрация, при която на разнообразни места в шофьорската кабина са открити 2700 къса /135 кутии/ безакцизни цигари с марката " LM “.

На 19.02.2021 година в хладилен камион с непозната регистрация, влизащ в страната от Турция след инспекция с рентгенова инсталация и следващ физически надзор във въздуховодите на хладилното ремарке митническите чиновници откриват 19 000 къса /950 кутии/ цигари  с марката " Parliament “ и Marlboro “.

Контрабандните тютюневи произведения са арестувани. На водачите на транспортните средства, турски жители, са формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница акцизни артикули без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на месец февруари досега митническите чиновници са задържали близо 13 500 кутии /270 000 къса / безакцизни цигари. По-голяма част от арестуваните цигари са конфискувани от минали пасажери защото акцизната стока е била над нормата за безмитен импорт от две кутии. Друга част са  открити при щателни митнически инспекции, а на нарушителите са формирани общо 90 акта по Закона за митниците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР