Митническите служители на МП Капитан Андреево задържаха при проверка на

...
Митническите служители на МП Капитан Андреево задържаха при проверка на
Коментари Харесай

Митничари конфискуваха цигари за 440 хил. лв., укрити в интериорни врати

Митническите чиновници на Министерство на правосъдието Капитан Андреево задържаха при инспекция на товарен автомобил 1 454 000 къса (72 700 кутии) контрабандни цигари, укрити във вътрешните кухини на интериорни порти.

Пазарната стойност на арестуваните тютюневи произведения е 439 650 лв..

Случаят е от 30.11.2023 година, когато на Митнически пункт Капитан Андреево идва на входящо трасе в страната товарна комбинация с непозната регистрация, ръководена от турски жител. Водачът с букви Е.Д. е заявил, че транспортира мебели и групажна стока от Турция за Франция и Германия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности със профилирана рентгенова инсталация, инспекторите откриват зони с подозрителна компактност в заявения товар. Извършена е физическа инспекция, при която митническите чиновници откриват навътре в интериорни порти от талашит огромно количество цигари с турски акцизен бандерол. Установени са общо недекларирани и укрити 1 454 000 къса (72 700 кутии) цигари от три разнообразни търговски марки.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР