Митническите служители на Митнически пункт Малко Търново задържаха 981.75 грама

...
Митническите служители на Митнически пункт Малко Търново задържаха 981.75 грама
Коментари Харесай

Близо 1 кг контрабандни златни накити откриха митничари на МП Малко Търново

Митническите чиновници на Митнически пункт Малко Търново задържаха 981.75 грама златни украшения, укрити в кутии с крема сирене и в облеклата на три дами пътуващи с лек автомобил.

На 21.09. 2022 година колата с румънска регистрация идва на Министерство на правосъдието Малко Търново на входящо трасе от Турция. В зоната за митнически надзор ръководещата автомобила жена и всички пасажери - румънски жители, са декларирали, че нямат нищо за обявление.



При осъществената инспекция митническите инспектори откриват измежду багажа - сложени вътре в кутии с крема сирене 5 пакета, увити с мрачно тиксо и найлони. Установено е, че пакетите съдържат общо 747.93 грама златни бижутерски произведения. Други 233.82 грама златни произведения са открити в облеклата на шофиращата жена и две от пътничките при последвалите персонални прегледи.

Иззети са общо 981.75 грама бижутерски произведения - пръстени, гривни, обеци, медальони и други, които съгласно първичната експертиза от експерт са направени от 14-каратово злато (проба 585) и са на стойност 88 358 лв.. Установено е, че недекларираните златни украшения са благосъстоятелност на трите дами в автомобила. От общото количество всяка от тях е пренасяла надлежно 616.88 г, 265.40 г и 99.47 г златни украшения. Съставени са три акта за откритите административни нарушавания.

Общо 1.776 кг контрабандни златни произведения са арестувани от митническите чиновници на Министерство на правосъдието Малко Търново единствено от началото на месец септември. Открити са при митнически инспекции на леки коли и пасажери влизащи в страната от Турция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР