Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха недекларирана валута с

...
Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха недекларирана валута с
Коментари Харесай

Откриха над 300 000 лева недекларирана валута на МП Лесово

Митническите чиновници на Митнически пункт Лесово откриха недекларирана валута с левова равноценност 303 153,65 лв. при инспекция на лек автомобил. Контрабандно пренасяните парични средства са били укрити в две чанти с персонални движимости.

Лекият автомобил с непозната регистрация е дошъл от Турция на 25 август. Колата е ръководена от турска гражданка и четирима нейни родственици, като за крайната точка на пътуването е посочена Германия. В зоната за митнически надзор всички пътуващи в автомобила декларирали, че нямат нищо за обявление. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която инспекторите откриват на мястото на аварийна гума две чанти, цялостни с персонални движимости.

В хода на контролните дейности е открито, че в чантите, под персонални движимости, са укрити пакети, съдържащи евробанкноти, като в едната от тях те са били сложени в пригодено двойно дъно под хастара. Установени са общо недекларирани 155 000 евро, с левова равноценност 303 153,65 лв.. Впоследствие една от пътничките в автомобила – турска гражданка, е показала, че валутата е нейна благосъстоятелност.

По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор, което се организира под надзора на Районна прокуратура – Ямбол.

Автор: Румяна Стефанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР