Митническите служители на Митнически пункт Калотина задържаха валута и злато

...
Митническите служители на Митнически пункт Калотина задържаха валута и злато
Коментари Харесай

Задържаха близо 1 млн. лв. недекларирана валута на МП Калотина

Митническите чиновници на Митнически пункт " Калотина " задържаха валута и злато на стойност близо 1 млн. лева

Валутата и златото са с левова стойност над 900 000 лв.. Те са арестувани при 4 отдели случая от последните няколко дни.

На 14 юли, петък, на трасе " входящи леки коли и рейсове " пристигнала кола с немска регистрация, ръководена от турски жител. В автомобила пътували и брачната половинка и двете му деца. Мъжът декларирал, че не транспортира артикули, валута или валутни полезности, подлежащи на обявление.

При щателна митническа инспекция обаче в купето на колата били открити общо 43 400 евро, най-вече в едри банкноти. У самия лидер митническите чиновници открити още 6 600 евро, с което общата сума на арестуваната валута достигнала 50 000 евро.

Недекларираната сума е арестувана, а по случая е формирано досъдебно произвеждане. По случая е подписано съглашение сред подсъдимия и прокуратурата, което съглашение е утвърдено от Районния съд в Сливница.

Срещу лидера е наложено наказване " отнемане от независимост " за период от 5 месеца, което е отсрочено с 3 год. изпитателен период.

 Задържаха огромно количество златни и сребърни украшения на Министерство на правосъдието
Задържаха огромно количество златни и сребърни украшения на Министерство на правосъдието " Лесово "

230 грама златни бижута и 118 грама сребърни украшения

При други два случая митнически чиновници от Митнически пункт " Калотина " са иззели надлежно 181 750 евро и 200 950 евро от двама пасажери. И двамата били с двойно поданство - турско и белгийско.

На 10 юли, понеделник, при влизане в страната през Митнически пункт Калотина, двамата не заявили пренасяната валута.

По случая Районната прокуратура в Сливница е изготвила обвинителни актове и следва съдът да дефинира дата на правосъдни съвещания по формираните каузи.

На 6 юли, четвъртък, митничарите от " Калотина " заловили и различен мъж, австрийски жител, пренасящ нерегламентирано полезности. Установено е, че при влизане от Сърбия в България мъжът не извършил задължението си за обявление на произведения от благородни метали. В хода на митническата инспекция у него били открити 29 предмета от жълто злато с общо тегло 964.83 гр., чиято стойност възлиза на 65 974.93 лева

Накитите са отнети в интерес на страната, а против австрийския жител Ю.С. e несъмнено наказване от пет месеца " отнемане от независимост " с тригодишен изпитателен период. Той се е признал за отговорен и е сключил съглашение с Районна прокуратура- Сливница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР