Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха и

...
Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха и
Коментари Харесай

Недекларирана валута за над 219 000 лева задържаха на Капитан Андреево

Митническите чиновници на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " откриха и задържаха недекларирана валута с левова равноценност 219 795 лв. при две инспекции на товарни коли, излизащи от страната, оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

При първия от случаите лидерът на камион показва постоянни документи за транспортираната стока от Англия през България за Турция и декларира, че не придвижва артикули с търговски темперамент, парични средства и валутни полезности. При осъществената щателна митническа инспекция инспекторите откриват в шофьорската кабина сак с персонални движимости, сред които е открит пакет с английски лири. Други осем пакета с английски и шотландски лири са открити в шкафа за персонални движимости под леглото за отмора на лидера. Общото количество на откритата недекларирана валута е 36 000 английски лири и 6000 шотландски лири с обща левова равноценност 95 600 лв.. На нарушителя, С.А. (33 г.) - турски жител, е формиран акт. 

В различен камион на път от Белгия през България и Турция за Азербайджан при инспекция на кутията за ръководство на хладилния елемент на полуремаркето са открити еврови банкноти. Общото количество на недекларираната валута е 63 500 евро с левова равноценност 124 195 лв.. По случая Районна прокуратура – Хасково притегли като обвинен Х.К. (59 г.) по формираното бързо произвеждане, прецизираха от държавното обвиняване.

С тези случаи откритата и арестувана валута на пункта с Турция от началото на година е към този момент над 22 млн. лв.. Според статистиката на митницата, през цялата 2022 година общата стойност на откритите нелегално пренасяни парични средства през " Капитан Андреево " е към 27 млн. лв.. Най-често обект на трафик са евро и английски лири. При предходни случаи чиновници на митницата са изразявали подозрения, че става дума за добити от противозаконна активност средства, което е обект на инспекция в хода на досъдебните производства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР