Митнически служители задържаха рекордно количество контрабандни цигари на Летище Бургас.

...
Митнически служители задържаха рекордно количество контрабандни цигари на Летище Бургас.
Коментари Харесай

Жена опита да прекара 3200 кутии с цигари през Летище Бургас

Митнически чиновници задържаха рекордно количество контрабандни цигари на Летище Бургас. Открити са 3200 кутии или общо 64 000 къса цигари в багаж на пасажер.

Българска гражданка е пробвала да придвижи тютюневите произведения в 4 куфара чекиран багаж. Тя е пътувала с полет до Лондон на 19 април вечерта. Жената е минала през " зелен кулоар – нищо за обявление ", след което митническите чиновници правят инспекция на нейния багаж при взаимни дейности със чиновниците от Гранична полиция.

В хода на инспекцията митническите инспектори откриват в чекирания багаж на пътничката рекордното количество цигари от две разнообразни търговски марки. Тютюневите произведения са с годен български акцизен бандерол, само че са пренасяни в нарушаване на митническото законодателство. Цигарите са конфискувани и против българската гражданка с букви Ш.С. е формиран акт за административно нарушаване.

Това е най-голямото количество цигари, открито в багаж на пасажер на Летище Бургас през тази година. Общо 362 140 къса (18 107 кутии) цигари са конфискувани от митническите чиновници на пункта единствено от началото годината при митнически инспекции на багажа на пасажери. Всички извършители са български жители и са пътували за Англия, а пренасяните от тях тютюневи произведения са били в търговски количества и в нарушаване на Закона за митниците.

Автор: Давид Сукнаров

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР