Митнически служители задържаха около 5 килограма хероин и над 1

...
Митнически служители задържаха около 5 килограма хероин и над 1
Коментари Харесай

Хванаха общо 6 кг хероин и кокаин на Калотина

Митнически чиновници задържаха към 5 кг хероин и над 1 кг кокаин при две обособени инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " , оповестява Агенция митници.

На 16.04.2023 година на граничния пункт дошъл товарен автомобил, пътуващ от Турция за Босна и Херцеговина. Превозното средство било селектирано за инспекция. При сканиране с рентген било открито, че в кабината на лидера има чанта със съмнителна компактност.

В хода на физическата инспекция митническите чиновници разкрили пет пакета, опаковани с тиксо, съдържащи прахообразно вещество. Направеният полеви наркотест открил, че веществото е хероин . Общото количество на опиата е 4.834 кг.

В същия ден бил спрян за инспекция още един товарен камион, пътуващ от Турция за Босна и Херцеговина. По време на щателната инспекция на транспортното средство митничарите разкрили един пакет, опакован с тиксо.

Полевият наркотест открил, че веществото е кокаин. Общото му тегло е 1.194 кг.

По случаите са формирани две досъдебни производства.

По-късно от прокуратурата оповестиха, че в качеството на обвинени са привлечени три лица - жителите на Босна и Херцеговина М.Ш. (на 40 години), А.А. (на 47 години) и М.Р. (на 43 години).

С разпореждане на прокурор причинителите на закононарушенията са арестувани за период до 72 часа. Предстои да бъдат импортирани в съда претенции за взимане на ограничения за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинените лица.
 Хванаха 6.5 кг кокаин на
Хванаха 6.5 кг кокаин на " Капитан Андреево "

Наркотикът бил укрит в кабината на товарен автомобил
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР