Митнически служители задържаха близо тон нарязани кутии за цигари с

...
Митнически служители задържаха близо тон нарязани кутии за цигари с
Коментари Харесай

Задържаха близо тон нарязани кутии за цигари с логото световно известна марка

Митнически чиновници задържаха близо звук нарязани кутии за цигари с логото международно известна марка. При следваща инспекция взаимно с Министерство на вътрешните работи са открити още четири палета със същата стока.

На 18.09.2020 година, към 21 часа, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост Видин - Калафат е спрян за инспекция на излаз от страната товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът обяснил, че транспортира хартия.

Митническите чиновниците открили, че транспортното средство транспортира две палета, всяко от които с по 28 кашона, съдържащи общо 188 160 нарязани кутии за цигари. По документите стоката с тегло 980 кг пътувала от България за Холандия с претоварване в Унгария.

Със съдействието на Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари към ГДБОП е проведена следваща инспекция в склад на спедиторска компания навътре в страната.

На 19.09.2020 година чиновници от отдел Митническо разузнаване и следствие - Югозападна и чиновници от отдел Икономическа полиция откриват в склада в София още четири палета нарязани кутии за цигари, готови за изпращане.

Всички опаковки са арестувани поради подозрение, че се транспортират в нарушаване на Регламент (ЕС) № 608/2013 по отношение на отбраната на правата върху интелектуалната благосъстоятелност. За случая е известен притежателят на марката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР