Митнически служители задържаха 75 800 къса (3790 кутии) цигари за

...
Митнически служители задържаха 75 800 къса (3790 кутии) цигари за
Коментари Харесай

За три дни задържаха близо 76 000 къса цигари в района на Дунав мост 2“ при Видин

Митнически чиновници задържаха 75 800 къса (3790 кутии) цигари за три дни в региона на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Дунав мост 2 “ при Видин – Калафат, оповестиха от Агенция „ Митници “. 

При осъществен рентгенов надзор на товарен автомобил, пътуващ за Англия, митническите инспектори са набелязвали зони с подозрителна компактност. След физическа инспекция, в ремаркето под три от палетата със стока, са открити 34 200 къса (1710 кутии) цигари с български акцизни бандероли. Водачът, който е български жител, не е показал документи, според Закона за акцизите и данъчните хранилища (ЗАДС). Цигарите са конфискувани и е формиран е акт на нарушителя.

При втори случай в кабината на влекач с хладилно полуремарке, ръководен от турски жител, са открити 9400 къса (470 кутии) цигари с турски бандероли. Контрабандните акцизни артикули са открити в разнообразни естествени кухини на шофьорската кабина. Цигарите са конфискувани, като е формирано досъдебно произвеждане.

Митническите инспектори са задържали още 32 200 къса (1610 кутии) цигари, облепени с български бандероли. Акцизните артикули са били открити в част от палета с хранителни артикули, транспортирани в товарен автомобил за Германия и Холандия. Шофьорът е български жител и не е показал нужните документи, според ЗАДС. Цигарите са конфискувани и е формиран акт на лидера.

От началото на годината при 14 случая на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 “ при Видин – Калафат са арестувани общо 36 268 кутии или 725 360 къса контрабандни цигари, демонстрира информация на уеб страницата на митническата организация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР