Митнически служители задържаха 34 000 къса /1700 кутии/ цигари в

...
Митнически служители задържаха 34 000 къса /1700 кутии/ цигари в
Коментари Харесай

Митничари задържаха 34 000 къса цигари в кашони с хранителни продукти на Дунав мост при Русе

Митнически чиновници задържаха 34 000 къса /1700 кутии/ цигари в кашони с хранителни артикули в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " - Русе.
На 22.04.2021 година, към 20 часа, митническите инспектори отклоняват за инспекция товарен микробус с българска регистрация, напускащ страната. Превозното средство пътувало от България за Германия. При инспекцията е открито, че в част от кашоните с хранителни артикули в товарното помещение на автомобила има цигари от разнообразни задгранични марки с български акцизен бандерол. Водачът обяснил, че тютюневите произведения са негови и ги транспортира за родственици и другари в Германия. Към момента на инспекцията обаче не е показал нужните документи, според акцизното законодателство, заради което му е формиран акт за административно нарушаване.
Още 12 000 къса /600 кутии/ цигари с български акцизен бандерол са задържали митнически чиновници при друга инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " - Русе. На 15.04.2021 година инспекторите стопират за инспекция автомобил с българска регистрация. Зад тапицериите и корите на багажното поделение, задните порти и други фабрични кухини са открити 12 000 къса цигари от три задгранични марки. И в този случай лидерът не е разполагал с нужните документи, заради което му е формиран акт за нарушаване на акцизното законодателство, а цигарите са арестувани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР