Митнически служители задържаха 282 кг балиран тютюн на листа и

...
Митнически служители задържаха 282 кг балиран тютюн на листа и
Коментари Харесай

Задържаха 454 кг тютюн без платен акциз

Митнически чиновници задържаха 282 кг балиран тютюн на листа и 172 кг нарязан тютюн без заплатен данък.

На 12.02.2021 година, към 20:10 часа, митнически инспектори от бранш Оперативен контрол-звено Свищов на отдел „ Митническо разузнаване и разследване-Дунавска " правят инспекция в къща в село в област Плевен. На адреса са открити 172 кг нарязан тютюн и 282 кг тютюн на бали. В една от стаите митническите чиновници откриват машина за рязане.

Установено е, че в обградения от растителност двор на парцела тютюневите листа са били овлажнявани преди да бъдат нарязани. На място са открити още 3 железни варела, 4 газови горелки и 3 газови бутилки, за които се счита, че са употребявани при обработката на тютюна. Собственикът на парцела декларира, че акцизната стока е негова. При инспекцията подпомагане са оказали полицейски чиновници от ОДМВР-Плевен. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Териториален отдел „ МРР -Дунавска " под надзора на Районна прокуратура-Плевен.

Преди към месец, при различен случай, митнически чиновници от бранш Оперативен контрол-звено Свищов на отдел „ Митническо разузнаване и разследване-Дунавска " задържаха 400 кг тютюн, също без заплатен данък при инспекция на парцел, намиращ се в село в община Бяла Слатина.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР