Митнически служители задържаха 2406 литра бира, транспортирана без необходимите акцизни

...
Митнически служители задържаха 2406 литра бира, транспортирана без необходимите акцизни
Коментари Харесай

Задържаха 2406 литра контрабандна бира край ГКПП Дунав мост

Митнически чиновници задържаха 2406 литра бира, превозена без нужните акцизни документи. Това оповестиха от пресслужбата на Агенция " Митници ".

На 09.04.2021 година, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе, митническите инспектори отклоняват за инспекция напускащ страната товарен автомобил. Превозното средство пътува от България за Англия и по документи транспортира хранителни артикули, измежду които замразено месо и риба. Автомобилът е ориентиран за осъществяване на рентгенов надзор, при който е открито, че в изображението от сканирането част от стоката не дава отговор на описаното в показаните документи.

Констатирано е, че питателните артикули се транспортират под два температурни режима, разграничени от преградна стена в задната част на товарното помещение. След свалянето на осем палета от задната част на ремаркето и след покачване на преградната стена митническите чиновници откриват акцизни артикули – бира от три български марки с общо количество 2406 литра. Към момента на инспекцията обаче лидерът не е показал нужните документи за транспортираната акцизна стока. Бирата е конфискувана, а на лидера ще бъде формиран акт за нарушение на акцизното законодателство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР