Митнически служители задържаха 2.135 кг кокаин при проверка на багаж

...
Митнически служители задържаха 2.135 кг кокаин при проверка на багаж
Коментари Харесай

Бразилец е задържан с 2 кг кокаин на Летище София

Митнически чиновници задържаха 2.135 кг кокаин при инспекция на багаж на пасажер.

Наркотикът е открит в куфара на бразилски жител, дошъл на 07 февруари на Летище София от Сао Пауло, Бразилия, пренос през Доха до София с полет на Катарските авиолинии, оповестиха от Агенция " Митници ".

По метода „ разбор на риска “ митническите чиновници селектират пасажера за инспекция и след сканиране на багажа му откриват, че под подплатата на чекиран платнен черен куфар са скрити черни пакети. В тях е намерено бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на кокаин. Откритият опиат е с общо тегло 2.135 кг.

Обвиняемият е притеглен към наказателна отговорност за това, че без съответно позволение пренесъл през границата на страната наркотично веществ.

В санкционната част на тази норма, законодателя е планувал наказване „ отнемане от независимост “ в размер от 10 до 15 години.

Софийски градски съд (СГС) почете настояването на Софийска градска прокуратура (СГП) за налагане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 44-годишния бразилски жител А. С. Съдът одобри претекстовете на прокуратурата, че е налице действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение при по-лека мярка за неотклонение, както и високата степен на социална заплаха на действието. Определението за взимане на най-тежката мярка за неотклонение предстои на обжалване пред Софийски апелативен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg