Митнически служители задържаха 1420 комплекта недекларирани спортни екипи при проверка

...
Митнически служители задържаха 1420 комплекта недекларирани спортни екипи при проверка
Коментари Харесай

Митничари конфискуваха над 1500 броя спортни дрехи на Дунав мост

Митнически чиновници задържаха 1420 комплекта недекларирани спортни екипи при инспекция на товарен автомобил в региона на Дунав мост при Русе.

На 05.10.2023 година чиновници от Търговско дружество Митница Русе селектират за инспекция товарен автомобил, пътуващ от Турция за Франция и ръководен от турски жител. Според показаните документи камионът е превозвал компресори и текстилни произведения - ризи.

В хода на контролните дейности митническите инспектори откриват в товара недекларирани 35 кашона с общо 1420 спортни екипи с обозначения на международни марки.

Недекларираните артикули са конфискувани и по случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница Русе под надзора на Окръжна прокуратура - Русе.

Междувременно на 09.10.2023 година, при различен случай на Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе при Дунав мост идва рейс, пътуващ от Турция за Украйна. При инспекция на персоналните движимости на пасажерите, в багажа на едно от лицата са открити общо 215 спортни долнища. Лицето е декларирало, че е закупило стоката от Турция, само че не е могло да даде документи за въвеждането й в Европейски Съюз. Съставен е акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР