Митнически служители откриха недекларирана валута за над 635 000 лева

...
Митнически служители откриха недекларирана валута за над 635 000 лева
Коментари Харесай

Откриха над 3,5 млн. шведски крони в тайници на лек автомобил на Капитан Андреево

Митнически чиновници откриха недекларирана валута за над 635 000 лв. при инспекция на лек автомобил, излизащ от страната. 

На 19 ноември, на Капитан Андреево, дошъл автомобил с шведска регистрация. Водачът, шведски жител, който пътувал самичък от Кралство Швеция през България за Турция, декларирал пред чиновниците, че не придвижва артикули, валута или парични средства за обявление, оповестяват от Агенция " Митници ".



По метода „ разбор на риска “ колата е селектирана за щателна митническа инспекция, при която във фабрични кухини в багажното поделение били открити пачки шведски крони с друг номинал.

Общото количество на откритата недекларирана валута е 3 566 890 шведски крони с левова равноценност 635 327 лв..

 По случая е формирано бързо произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Районна прокуратура Хасково - Териториално поделение - Свиленград.

Водачът е притеглен като обвинен за това, че не е извършил задължението си да заявява документално пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и цената на паричните средства е в изключително огромни размери. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР