Митнически служители откриха близо 4200 литра етилов алкохол в селскостопански

...
Митнически служители откриха близо 4200 литра етилов алкохол в селскостопански
Коментари Харесай

Митничари иззеха близо 4200 литра наливен алкохол от селскостопански постройки

Митнически чиновници откриха близо 4200 литра етилов алкохол в селскостопански постройки, след контролна покупка като „ секрети клиенти “.

Под координацията на Дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ към Централно митническо ръководство, на 18.08.2024 година чиновници от митническа мобилна група и от Търговско дружество Митница Варна правят инспекция в частен парцел в населено място в област Добрич.

В хода на контролните дейности митническите чиновници откриват в селскостопански постройки на територията на парцела общо към 4200 литра наливен етилов алкохол в бидони, с характерности на ракия и с разнообразни алкохолни градуси - до 70 градуса, включително, без документи за генезис.

Проверката е осъществена след контролна покупка на 5 литра „ домашна ракия “ от митнически чиновници като „ секрети клиенти “, на база прелиминарен разбор и обосновани догатки, че притежателят на парцела прави непозволено предпазване и търговия с акцизната стока.

Етиловият алкохол е арестуван и ще бъдат взети проби от него за лабораторен разбор. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница Варна, което се организира от проверяващ митнически контрольор, под надзора на Районна прокуратура Добрич. Действията по следствието не престават.

Агенция „ Митници “ припомня на потребителите да не купуват наливен високоградусов алкохол, защото има неразбираем генезис и качества, а търговията с него е категорично неразрешена. Напитките следва да се продават бутилирани, етикетирани и облепени с годен български акцизен бандерол. 

Съгласно Закона за акцизите и данъчните хранилища изваряването на „ домашна ракия “ е позволено само за персонално ползване, от лични плодове, в профилирани дребни обекти за дестилиране и против възнаграждение на дължимия данък, според количеството и алкохолния градус на крайния артикул.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР