Митнически служители откриха 41 049 лекарствени таблетки, съдържащи вещества от

...
Митнически служители откриха 41 049 лекарствени таблетки, съдържащи вещества от
Коментари Харесай

Откриха над 40 000 таблетки, съдържащи наркотични вещества, на Капитан Андреево

Митнически чиновници откриха 41 049 лекарствени таблетки, съдържащи субстанции от Списък III на Наредбата за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични на Капитан Андреево.



На 24 септември на пункта идва лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция. В колата пътували водач и двамата му спътници - всички български жители, оповестяват от Агенция " Митници ".

Пътниците заявили, че придвижват кашони с бобини с прежда. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която се открива, че кашоните са цялостни с 72 макари (бобини) с прежда/конци, навити на пластмасови шпули. Декларирана стока е пролъчена с рентген.



При последвалия физически надзор се открива, че в 48 бобини с прежда от общо 72-те са укрити блистери на 6 типа медикаменти, съдържащи упойващи и психотропни субстанции. Блистерите били увити върху шпулите под конците и единственият метод да се доближи до тях бил посредством разсичане на влакната.



По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково. На единия от пасажерите е повдигнато обвиняване.

Медикаменти като арестуваните се оферират и легално, само че са под специфичен надзор. Правят се опити да се трафикират за да бъдат осъществени на черния пазар в Европейски Съюз.

Това е най-големият случай от този вид медикаменти, оголен от митническите чиновници на Капитан Андреево през 2022 година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР