Митнически служители от Териториална дирекция Митница София задържаха голямо количество

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница София задържаха голямо количество
Коментари Харесай

Задържаха маркови стоки в камион с българска регистрация на ГКПП Кулата

Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница София задържаха огромно количество " маркови “ артикули и други текстилни произведения, при инспекция на товарен автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата, осведомиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".

Иззети са 5390 шалове, дамски чанти и комплекти с обозначения на световноизвестни марки, както и 55 200 чифта мъжки чорапи без съпътстващи документи.

Камионът с българска регистрация идва на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата на 05.05.2023 година на изходящо трасе от България. Според показаните от лидера документи, той е превозвал групажна стока за Испания. Служители от отдел " Митническо разузнаване и следствие “ в Търговско дружество Митница София селектират товарния автомобил за щателна инспекция. В хода на контролните дейности инспекторите откриват измежду транспортирания товар 40 колета, съдържащи общо 5390 шалове, дамски чанти и комплекти с портмонета с обозначения на предпазените марки LOUIS VUITTON, DIOR и GUCCI. " Марковите “ артикули са арестувани заради подозрения за нарушени права на интелектуалната благосъстоятелност. За случая следва да бъдат известени притежателите на съответните търговски марки. 

При инспекцията в товара са открити и 92 колета с общо 55 200 чифта мъжки чорапи с етикети обозначаващи, че са създадени в Китай, които не са били разказани в съпътстващите документи и за които все още на инспекцията не са показани доказателства за сбъднат импорт в Европейски Съюз, заради което също са арестувани. Работата по случая продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР