Митнически служители от Териториална дирекция Митница Русе откриха 90 000

...
Митнически служители от Териториална дирекция Митница Русе откриха 90 000
Коментари Харесай

Откриха хиляди недекларирани британски лири на ГКПП Дунав мост-Видин

Митнически чиновници от Териториална дирекция Митница Русе откриха 90 000 недекларирани английски лири при две инспекции в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Видин.

На 15.12.2021 година митнически инспектори стопират влизащ в страната товарен автомобил. Водачът декларира, че транспортира групажна стока от Англия за Ирак. При последвала инспекция в чекмедже на хладилния долап митническите чиновници намират найлонов плик с британски лири в купюри от 10, 20 и 50. При изброяването им в наличието на лидера се открива, че сумата е в размер на 55 000 лири.

За валутата лидерът не има банков или различен разплащателен документ и декларира, че това са средства на неговата фамилия. Сумата обаче не е заявена, заради което му е формиран акт за определяне на административно нарушаване на Валутния закон. За поръчителство на санкцията по акта с квитанция са арестувани 1600 евро.

Два дни по-късно, на 17.12.2021 година митнически чиновници стопират различен влизащ в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Видин товарен автомобил. Водачът пътува от Англия за Турция и декларира, че няма нищо за обявление.

При последвалата инспекция обаче митническите чиновници намират под пасажерската седалка черен найлонов плик с английски лири. При изброяване се открива, че сумата е 35 000 лири. И този лидер обяснил, че това са средства на неговата фамилия, за които обаче не има банков или различен разплащателен документ и не ги е заявил. Съставен е акт за определяне на администраитивно нарушаване на Валутния закон, като с квитанция е арестувана сумата от 3000 лева за поръчителство на възможни санкции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР