Митнически служители от ТД Митница София задържаха близо 100 000

...
Митнически служители от ТД Митница София задържаха близо 100 000
Коментари Харесай

Задържаха имитация на маркови стоки в София

Митнически чиновници от Търговско дружество Митница София задържаха близо 100 000 недекларирани и „ маркови “ артикули при инспекция на товарен автомобил, оповестиха от организация " Митници ". 

На 29.05.2023 година камионът с непозната регистрация идва на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата на входящо трасе в страната, ръководен от румънски жител. Според показаната от лидера интернационална товарителница, той е превозвал 763 колета с разнородни артикули по направление от Гърция за Испания. Превозното средство е селектирано за митническа инспекция от чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “. В хода на първичните контролни дейности е открито противоречие сред наличните и разказани в товарителницата артикули и е изискана митническа декларация за митническото оформяне на стоките. При последвалата щателна инспекция митническите инспектори откриват в товара недекларирани 97 427 броя разнообразни типове артикули, измежду които хиляди детски играчки, вентилатори, козметични артикули, домашен уреди и чаши, имитационна бижутерия, също 20 тв приемника и четири колета с недекларирани 74,8 кг чорапи. Недекларираните артикули са арестувани и следва формиране на административнонаказателно произвеждане.

При инспекцията са открити в товара и 900 броя портативни акумулатори с лого на предпазена марка, които също са арестувани в осъществяване на Регламент (ЕС) №608/2013 и ще бъде известен притежателя на комерсиалната марка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР