Митнически служители от ТД Митница София задържаха близо 100 000

...
Митнически служители от ТД Митница София задържаха близо 100 000
Коментари Харесай

Задържаха близо 100 000 недекларирани артикула ГКПП „Кулата“

Митнически чиновници от Търговско дружество Митница София задържаха близо 100 000 недекларирани и „ маркови “ артикули при инспекция на товарен автомобил.

На 29.05.2023 година камионът с непозната регистрация идва на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата на входящо трасе в страната, ръководен от румънски жител. Според показаната от лидера интернационална товарителница, той е превозвал 763 колета с разнородни артикули по направление от Гърция за Испания. Превозното средство е селектирано за митническа инспекция от чиновници от отдел „ Митническо разузнаване и следствие “. В хода на първичните контролни дейности е открито противоречие сред наличните и разказани в товарителницата артикули и е изискана митническа декларация за митническото оформяне на стоките.

При последвалата щателна инспекция митническите инспектори откриват в товара недекларирани 97 427 броя разнообразни типове артикули, измежду които хиляди детски играчки, вентилатори, козметични артикули, домашен уреди и чаши, имитационна бижутерия, също 20 тв приемника и четири колета с недекларирани 74,8 кг чорапи. Недекларираните артикули са арестувани и следва формиране на административнонаказателно произвеждане.

При инспекцията са открити в товара и 900 броя портативни акумулатори с лого на предпазена марка, които също са арестувани в осъществяване на Регламент (ЕС) №608/2013 и ще бъде известен притежателя на комерсиалната марка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР