Митнически служители от ТД Митница Русе откриха 8100 къса (450

...
Митнически служители от ТД Митница Русе откриха 8100 къса (450
Коментари Харесай

Митнически служители откриха 450 кутии цигари в консерви за кучешка храна

Митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе откриха 8100 къса (450 кутии) цигари в консервни кутии с етикети на храна за домашни любимци.

На 21.04. 2022 година митническите чиновници стопират за инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Видин микробус с българска регистрация, пътуващ за Германия. Водачът-български жител е декларирал, че не придвижва акцизни или неразрешени артикули.

В хода на контролните дейности митническите чиновници откриват в микробуса 5 кашона със запечатани консервни кутии с храна за кучета и откриват, че тяхното тегло не подхожда на наличието съгласно етикетите.

При отварянето им се оказва, че всичките 45 консервни кутии съдържат цигари от известна марка, облепени с годен български акцизен бандерол.



Шофьорът е обяснил, че тютюневите произведения са негови и ги придвижва за свои другари в Германия. Иззети са общо 8100 къса (450 кутии) цигари, транспортирани в нарушаване на акцизното законодателство. По случая е формиран акт за откритото административно нарушаване.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР