Митнически служители от София задържаха 4,6 млн. таблетки от лекарствен

...
Митнически служители от София задържаха 4,6 млн. таблетки от лекарствен
Коментари Харесай

Откриха рекорден брой таблетки от лекарство, достатъчни за 2 млн. дози метамфетамин

Митнически чиновници от София задържаха 4,6 млн. таблетки от лекарствен артикул с псевдоефедрин , оповестиха от Агенция " Митници ".

Медикаментите са открити в камион, влизащ в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата. По експертна оценка арестуваните 4,6 млн. таблетки, съдържащи псевдоефедрин, са задоволителни за изработката на към 2 млн. дози метамфетамин. Това е най-голямото количество таблетки с  псевдоефедрин, арестувано от българските митници и съставлява два пъти повече от арестуваното количество таблетки от този вид за цялата 2021 година

На 09.09.2022г. към 16:30ч. на входящо трасе за товарни коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата идва товарен автомобил, който пътува от Гърция към Чехия. При претегляне на камиона е открито разминаване в тонажа с показаните от водача транспортни документи и транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция.
 таблетки с псевдоефедрин Агенция
При отварянето на хладилното полуремарке митнически чиновник от отдел „ Борба с наркотрафика “  на Търговско дружество Митница София открива, че в най-вътрешната част от товарния отсек се транспортират други кашони с трети тип стока. При отварянето на няколко от тях е открито, че съдържат жълти кутии с лекарствения препарат „ Rhinozad “.

Започнато е следствие .

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР