Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ откриха

...
Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ откриха
Коментари Харесай

Митничари иззеха над 10 кг златни накити, укрити в хладилни чанти

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ откриха 10 034 грама златни бижутерски произведения, укрити в шест хладилни чанти . Чантите са били сложени на разнообразни места сред персонален багаж в салона на микробус с пасажери, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".    
 Агенция
На 30 ноември, митническите чиновници селектират за щателна митническа инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " - Видин напускащ страната пътнически автомобил „ Мерцедес Спринтер “ с унгарска регистрация, който е пътувал от Гърция. Шофьорът и пътуващите в микробуса трима пасажери, всички маджарски жители, са декларирали, че не придвижват нищо за обявление.

При последвалата митническа инспекция, митническите чиновници откриват на разнообразни места сред персоналния багаж на пасажерите в салона на микробуса 6 хладилни чанти с храна и питиета, за които откриват, че изолацията им е отстранена.
 Агенция-->
След изваждане на вътрешните контейнери на чантите,  митническите чиновници откриват на дъното на външните контейнери под листове хартия- пликове с бижутерски произведения от жълт метал. От всяка от хладилните чанти са извадени сред 1276 и 2080 грама украшения с общо тегло 10 034 грама. Шофьорът на микробуса е декларирал, че всички бижутерски произведения в хладилните чанти са негова благосъстоятелност.
 Агенция
Според  резултатите от осъществената експертиза, арестуваните 10 034 грама изделията са направени от злато с обща стойност 481 000 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане,  което се организира под надзора на Окръжна прокуратура-Видин.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР