Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ (ГД

...
Митнически служители от Главна дирекция Митническо разузнаване и разследване“ (ГД
Коментари Харесай

Откриха контрабандна валута за близо 60 000 лв. в куфар на пътник

Митнически чиновници от Главна дирекция „ Митническо разузнаване и следствие “ (ГД МРР) и митническите чиновници на Митнически пункт " Лесово " откриха при взаимна инспекция недекларирани 30 000 щатски $ и 2500 евро в куфара и в облеклата на пасажер в лек автомобил, оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ".

Колата с румънска регистрация е пристигнала на Министерство на правосъдието " Лесово " на 18 ноември, към 22:30 часа на входящо трасе от Турция за България. При осъществената митническа инспекция, митническите чиновници откриват във вътрешен джоб на облеклата и в куфара на пътуващ в автомобила румънски жител общо 30 000 $ и 2500 евро в разнообразни купюри.

Недекларираната валута с левова равноценност 57 640 лв. е конфискувана. Срещу румънския жител е формиран акт за откритото административно нарушаване. Недекларирана валута с левова равноценност към 2 млн. лв. е открита от началото на годината единствено на митническите пунктове с Република Турция - Министерство на правосъдието " Капитан Андреево ", Министерство на правосъдието " Лесово " и Министерство на правосъдието " Малко Търново " при митнически инспекции.

Териториална дирекция Южна морска припомня на всички пътуващи през външните граници на Европейския съюз, че всяко физическо лице, което влиза или напуща територията на Европейски Съюз и придвижва парични средства в размер на 10 000 евро или повече, следва наложително да заявява тази сума пред митническите управляващи, според наредбите на Валутния закон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР