Митнически служители на Митнически пункт Капитан Андреево откриха 761 старинни

...
Митнически служители на Митнически пункт Капитан Андреево откриха 761 старинни
Коментари Харесай

Откриха стотици старинни монети и накити в турски тур на Капитан Андреево


Митнически чиновници на Митнически пункт Капитан Андреево откриха 761 старинни монети и украшения при инспекция на товарен автомобил с влекач, пътуващ за Англия.

Камионът с непозната регистрация идва на Министерство на правосъдието Капитан Андреево на 31.10. 2021 година към 2.00 часа на входящо трасе от Турция, ръководен от турски жител. Водачът е показал постоянни документи за транспортирания товар от Турция за Англия и е оповестил, че няма друго за обявление, оповестиха от Агенция " Митници ".

При осъществената инспекция митничарите откриват под акумулаторите на транспортното средство укрити пет пакета, опаковани с тиксо. Установено е, че пакетите съдържат 716 старинни на тип монети от бял и пъстър метал, както и 45 броя старинни украшения и предмети, измежду които пръстени, медальони, обеци, фигурки, плочки, печати, два овални червени камъка.

Общо 761 са конфискуваните контрабандно пренасяни произведения и монети. Според предварителната експертна оценка тяхната стойност възлиза на към 60 000 лв.. Предстои експертиза за датиране и точно идентифициране на конфискуваните артефакти. Образувано е административнонаказателно произвеждане, работата по случая продължава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР