Митнически служители на Капитан Андреево откриха и иззеха близо 3

...
Митнически служители на Капитан Андреево откриха и иззеха близо 3
Коментари Харесай

Близо 3 кг контрабандни златни накити задържаха митничари на Капитан Андреево

Митнически чиновници на " Капитан Андреево " откриха и иззеха близо 3 кг контрабандни златни украшения на обща стойност 285 336 лв., оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. По случая като обвинен е притеглен 35-годишен турски жител, допълниха от прокуратурата.
На пункта дошъл рейс на път от Турция през България за Румъния. Превозното средство било селектирано за щателна митническа инспекция, при която в естествена празнина на пода, в зоната на таблото пред лидера, са открити 17 пакета с произведения от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза откритите ювелирни произведения – обеци, пръстени, огърлици, синджири, медальони и гривни, са от 14- и 22-каратово злато с общо тегло 2910,20 грама на стойност 285 336 лв..
Шофьорът е освободен против гаранция от 4000 лв., наложена му е възбрана да напуща рамките на България. По случая е формирано досъдбно произвеждане.
Близо 4 пъти повече златни произведения задържаха митническите чиновници през първите два месеца на годината в съпоставяне със същия интервал на предходната година, регистрират от Агенция " Митници. През януари и февруари митническите инспектори са предотвратили контрабандата на близо 14 кг златни произведения при инспекции на разнообразни пунктове в страната. Количеството е и над два пъти повече спрямо цялото първо полугодие на 2023 година
БНТ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР