Митнически служители на ГКПП "Капитан Андреево" иззеха 660 000 къса

...
Митнически служители на ГКПП "Капитан Андреево" иззеха 660 000 къса
Коментари Харесай

Митничари иззеха 660 000 къса цигари на „Капитан Андреево“

Митнически чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " иззеха 660 000 къса /33 000 кутии/ цигари и близо 70 кг. тютюн при инспекции на пункта през първите 20 дни на октомври, оповестиха от Агенция "Митници ".
Установени са били 205 нарушавания, за които са били формирани актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни артикули цигари и тютюн за пушене през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. Тютюневи произведения са били конфискувани и от минали пасажери, влизащи в страната от Турция, защото акцизната стока е била над нормата за безмитен импорт.
При две щателни инспекции са били конфискувани 15 720 къса /786 кутии/ контрабандни цигари без български акцизен бандерол. Тютюневите произведения са били открити в естествените кухини на шофьорските кабини на три товарни автомобила с турска регистрация, пътуващи за Англия и Франция. В единия от камионите, с изключение на скритите на разнообразни места в шофьорската кабина цигари, митническите чиновници откриват и 27 кг нарязан тютюн за пушене.
Контрабандни цигари - 110 кутии /2200 къса/, са били открити и при инспекция в лек автомобил с хасковска регистрация. Те са били укрити в специфичен тайник в ауспуха на автомобила.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР