Митничарите на Русе пресякоха няколко опита за износ на български

...
Митничарите на Русе пресякоха няколко опита за износ на български
Коментари Харесай

Задържаха контрабандни цигари и колите, които ги превозват

Митничарите на Русе пресякоха няколко опита за експорт на български цигари към черния пазар на страни от Западна Европа . Опитите са станали на Митница Русе от 19 до 24 януари, оповестиха от организация " Митници ". Всички цигари и коли са арестувани, прецизираха от организацията.

Задържани са общо 20 815 кутии /416 300 къса/ и 4 автомобила , където са били укрити, пътуващите незаконно тютюневи произведения с български акцизен бандерол. Всички случаи са засечени в региона на ГКПП-Дунав мост 1 при излизане от страната .

Първите два случая са от вечерта на 19 януари 2018 година . Към 19.30 часа е спрян за инспекция микробус с трима пасажери, пътуващ от България за Западна Европа. От него са арестувани над 2400 кутии цигари от разнообразни марки с български акцизен бандерол . Стените и кухините на вратите на транспортното средство безусловно са били тапицирани с цигари. Митническите чиновници извадили тютюневи произведения от 5 разнообразни секрети места в автомобила.

Същата нощ към 23.30 часа митническите чиновници стопират за инспекция втори излизащ от страната пътнически микробус , в който с изключение на водач, пътували още 5 лица.

В хода на инспекцията инспекторите откриват, че подът на транспортното средство е безусловно застлан с цигари от разнообразни марки с български акцизен бандерол. След разглобяване на седалките и махане на покритието от особено пригодена празнина в пода на микробуса са извадени общо 1810 кутии цигари .

Цигарите са открити благодарение на митническо куче Рон.

На 24 януари в границите на 10 минути сред 4.20 и 4.30 часа след разбор на риска, митничарите стопират за инспекция два идентични вана, пренасящи на прикачени към тях платформи градивни детайли за пластмасова дограма. По документи стоката пътувала за Белгия.

Митничарите разкрили, че те придвижват огромни количества цигари. ПВЦ профилите били по този начин подредени, че да образуват огромни кухини, компактно запълнени с кашони с цигари. От едната платформа митническите чиновници извадили близо 25 мастербокса с цигари /12313 кутии/, а от втората - повече от 8 мастербокса /4340 кутии/ с цигари .

Изнасянето на акцизни артикули, освободени на територията на страната, в търговски количества за други страни , следва да се прави с банален придружителен, според член 76а от ЗАДС . Образувани са административнонаказателни производства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР