Митничарите на МП Лесово откриха пистолет и 106 бойни патрона

...
Митничарите на МП Лесово откриха пистолет и 106 бойни патрона
Коментари Харесай

Пистолет със заличени номера и 106 бойни патрона откриха митничари в дамска чанта

Митничарите на Министерство на правосъдието " Лесово " откриха револвер и 106 бойни патрона в дамска чанта, оповестиха от Агенцията. П истолет ът е без надписи и сериен номер . " Находката " е в чантичка на българска гражданка.

На 28 август 2022 година, към 04:10 часа, на трасе " Входящи леки коли " от Турция на Министерство на правосъдието Лесово идва лек автомобил с българска регистрация . В зоната за митнически надзор водачът и пътничката в автомобила - и двамата български жители, са оповестили, че нямат нищо за обявление.

По метода за разбор на риска транспортното средство е селектирано от митническите чиновници за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности в дамската чанта на пътничката с букви Н.Л. е намерено огнестрелно оръжие - револвер без надписи и без сериен номер с 6 патрона в пълнителя. Също в дамската чанта са открити и две кутии съдържащи по 50 патрона за огнестрелно оръжие.

Шофьорът на автомобила с букви Ю.Ч. е декларирал след това, че револверът и патроните са негови . Оръжието и боеприпасите са конфискувани и е формирано досъдебно произвеждане, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.

При щателната инспекция на транспортното средство митническите инспектори откриват и укрити във фабрични кухини в багажника и под аварийна гума общо 2040 къса /102 кутии/ контрабандни цигари от три разнообразни търговски марки, без български акцизен бандерол. Цигарите също са конфискувани, като за тях е формиран акт против водача на автомобила за откритото административно нарушаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР