Митничари задържаха 220 кг тютюн за наргиле при проверка на

...
Митничари задържаха 220 кг тютюн за наргиле при проверка на
Коментари Харесай

Откриха контрабанден тютюн за наргиле в клетки за птици на Капитан Андреево

Митничари задържаха 220 кг тютюн за наргиле при инспекция на микробус, влизащ в страната от Турция, оповестяват от Агенция " Митници ".

На 18.06.2020г. към 12:30 часа на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " пристигал товарен микробус с непозната регистрация, ръководен от турски жител на път за Австрия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция.

Пред митническите чиновници лидерът заявил 54 кутии цигари, без акцизен бандерол с надпис Duty free, които са арестувани за слагане под митнически режим. При оглед на товарното помещение се открива, че то е цялостно със специфични кафези за птици, за които водачът декларирал, че са порода бойни индийски петли и кокошки. След отваряне на клетките митничарите откриват, че в четири от клетките са укрити 120 пакета с по един кг тютюн за наргиле.

В хода на инспекцията са открити, в кашони сложени на лавици в лявата страна на товарното поделение още 100 кг тютюн за наргиле в 180 кутии по 0,500 кг и 20 пакета по 0,500 кг. Задържаният общо 220 кг тютюн за наргиле е без акцизен бандерол на стойност 70 000 лв..

Превозваните птици са върнати назад в Турция, след мнение на ветеринарен контрольор от БАБХ, който открива, че водачът не има никакви документи за тях.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР