Митничари са открили недекларирани над 400 хил. евро в хладилник

...
Митничари са открили недекларирани над 400 хил. евро в хладилник
Коментари Харесай

Митничари откриха над 400 хил. евро в хладилник на турски тир

Митничари са разкрили недекларирани над 400 хиляди евро в ледник в купето на турски тир, оповестиха от организация " Митници ":

В събота на " Капитан Андреево " в посока излаз от България към Турция идва товарен автомобил марка „ Мерцедес “. Превозното средство, с турска регистрация, ръководено от турски жител е пътувало от Нидерландия за Ирак през България и Турция. Митническите чиновници от Териториална дирекция Митница Бургас правят инспекция на влекача на товарния автомобил, при която във фабрични кухини в арматурното табло и в хладилника са открити укрити 422 580 евро. Недекларираната валута е с обща левова равноценност към 826 494 лв..

Образувано е досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград.

Водачът на товарния автомобил е притеглен в качеството на обвинен за закононарушение по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс - по тази причина, че на 18 септември 2021 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Капитан Андреево, при излизане от Република България за Република Турция, не извършил задължението си да заявява пред митническите органи документално във валутна митническа декларация пренасяната през границата валута, която е външна граница на Европейския съюз, и цената на предмета на закононарушението е в изключително огромни размери.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на прокурор от Районна прокуратура-Хасково, Териториално отделение-Свиленград. По делото се правят дейни процесуално-следствени дейности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР