Митничари откриха златни накити за 56 286 лева при три

...
Митничари откриха златни накити за 56 286 лева при три
Коментари Харесай

Откриха златни накити за над 50 бона на ГКПП Капитан Андреево“

Митничари откриха златни украшения за 56 286 лв. при три инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", заяви Агенция " Митници ". При една от ревизирате, на 26 януари, е спряна кола с румънска регистрация, влиза в страната от Турция. В нея пътувало семейство.

Митничарите разкрили, че мъжът и дамата придвижват в джобовете на панталоните си пръстени , гривни, огърлици, медальони и синджири. В дамата са открити три плика, съдържащи 26 пръстена, 8 синджира, 49 чифта златни обици, 18 гривни и 75 медальона. Накитите с общо тегло 505.72 грама са от 14-каратово злато и на стойност 38 434 лв..
 Бивш началник на митница
Бивш началник на митница " Свиленград " отива в пандиза за рушвет

Той е наказан на 4 години затвор и 5000 лева санкция

Седмица преди този момент митничарите спрели за инспекция два автомобила, влизащи в страната от Турция . В колата са открити недекларирани общо 235 грама златни произведения на стойност 17 852 лв.. При единия случай 118.50 грама украшения са били укрити в сутиена на дама, пътуваща в автомобила, до момента в който при другия 116.40 грама недекларирани златни произведения са открити в дамска чанта в транспортното средство. На нарушителите са формирани актове по Валутния закон. По случаите са формирани административнонаказателни производства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР