Митничари откриха сериозни нарушения при проверка на два от данъчните

...
Митничари откриха сериозни нарушения при проверка на два от данъчните
Коментари Харесай

Нарушения при производството на алкохол в складове в Поморие и Сунгурларе


Митничари откриха съществени нарушавания при инспекция на два от данъчните хранилища за произвеждане на алкохол, заяви на брифинг зам.-директорът на Агенция "Митници " Юлиан Мирков.

В момента от Агенция "Митници " ревизират шест данъчни хранилища, като в идващите два месеца ще бъдат тествани и останалите обекти, в които се дестилира алкохол.

В данъчен склад в град Поморие е открито съществуването на 9 крана, инсталирани върху дестилационни уреди. Те са сложени без утвърждението на митническите органи, не се пломбирани и на съответните точки не са инсталирани измервателни уреди. През крановете изтича подготвена продукция - алкохол. Някои от крановете са с огромен дебит - с опит митничарите са потвърдили, че петлитров съд се запълва за 45 секунди.

В данъчен склад в село Славянци, Община Сунгурларе, митническите чиновници след осъществен полеви опит по повод средствата за премерване и надзор и данните, излъчени от тях, са открили, че измервателния апарат пресъздава на екрана си придвижване на акцизен артикул, само че не натрупва информация за количеството на миналия артикул. т.е. на процедура уредът не доклада и не предава данни към Агенция "Митници " и това основава опция да се извеждат акцизни артикули без да са регистрирани и надлежно без да се заплати данък.

За инспекциите са формирани протоколи. Предстои да бъдат направени мнения и според от тежестта на нарушаванията ще се подхващат съответни административни и административно-наказателни ограничения. Вече са наложени обезпечителни ограничения на части от двата обекта, където се намират доказателствата.

В останалите четири проверявани обекта, намиращи се в регионите на Търговище, Долна Баня, Свиленград и Ловеч, не са открити основни нарушавания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР