Митничари от ГКПП Лесово хванаха 470 кутии контрабандни цигари, съобщиха

...
Митничари от ГКПП Лесово хванаха 470 кутии контрабандни цигари, съобщиха
Коментари Харесай

Митничарите на Лесово хванаха близо 500 кутии цигари контрабанда

Митничари от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " хванаха 470 кутии контрабандни цигари, оповестиха от Агенция " Митници ".

Заловената контрабандна стока е открита в тайници в две транспортни средства - товарни коли, влизащи в страната от Турция.

Първият камион е спрян за инспекция на 19 август, към 17 часа. Автомобилът бил с румънски регистрационен номер, ръководен от румънски жител. Превозното средство е селектирано за инспекция от екип на митническа мобилна група.
При инспекцията с рентгенова инсталация и последвалия физически надзор митническите чиновници откриват в тавана на шофьорската кабина укрити 230 кутии цигари без акцизен бандерол.

Други 240 кутии контрабандни цигари са открити в приспособен като тайник железен контейнер за въздух в товарен автомобил с турски регистрационен номер.

Камионът, ръководен от турски жител, е пътувал от Турция за Полша през България и е дошъл на " Лесово " на 11 август.

Екип на митническа мобилна група открива при оглед на влекача и полуремаркето, че един от металните резервоари за въздух е преработен и може да се отваря посредством в допълнение направена резба.

От металния контейнер тайник са конфискувани 240 кутии цигари без акцизен бандерол.

Срещу двамата водачи са формирани актове за откритите митнически нарушавания. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР