Митничари на пункт Лесово откриха близо 12 кг златни накити

...
Митничари на пункт Лесово откриха близо 12 кг златни накити
Коментари Харесай

Откриха близо 12 кг злато, увито в бельото на две украинки /снимки/

Митничари на пункт " Лесово " откриха близо 12 кг златни украшения на стойност над 1 милион лв., увити към телата на две пътнички в микробус. Това оповестиха от Агенция " Митници ".
На 15 декември пътническият микробус с непозната регистрация идва на граничния пункт на входящо трасе от Турция.
В зоната за митнически надзор всички пасажери в микробуса са оповестили, че нямат нищо за обявление. При последвалата инспекция и персонални прегледи на пасажерите, са открити, укрити под облеклата на две дами общо 30 пакета бижутерски произведения от жълт метал. Всяка от двете пътнички, украински гражданки, е пренасяла по 15 пакета, увити в тиксо и пристегнати към тялото й с ластично долни дрехи.
6127.00 грама бижутерски произведения – гривни, медальони, обеци, пръстени и другите са открити в едната пътничка с букви. Други 5709.10 грама украшения е пренасяла в бельото си втората пътничка.
Според първичната експертиза от експерт всички украшения с общо тегло 11 836.10 грама са направени от 14-каратово злато (проба 585) и са на обща стойност 1 065 249 лв..
Контрабандните златни произведения са конфискувани. Срещу двете дами с букви  N. K. и N. Т. са формирани досъдебни производства от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, които се организират под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР