Митничари на Летище Варна откриха рекордно количество 2676 кутии цигари

...
Митничари на Летище Варна откриха рекордно количество 2676 кутии цигари
Коментари Харесай

Откриха рекордно количество контрабандни цигари на Летище Варна

Митничари на Летище Варна откриха рекордно количество 2676 кутии цигари в багажа на българин, пътуващ за Хамбург, Германия.

Мъжът е спрян за инспекция при прекосяване през „ зелен кулоар “, без да заявява нищо. В ръчния му багаж са открити 230 кутии цигари с български акцизен бандерол. В хода на инспекцията митничарите са открили, че пасажерът придвижва още 2446 кутии цигари в три куфара чекиран багаж. По случая е формирано административно наказателно произвеждане.

Това е най-голямото количество тютюневи произведения, намерено в багаж на пасажер на Летище Варна през тази година.

От януари до момента там са конфискувани общо 16 914 кутии цигари. Те са най-вече с български акцизен бандерол, само че са пренасяни в нарушаване на акцизното и митническо законодателство и евентуално с комерсиална цел поради по-високите им цени в други страни.

За съпоставяне през миналата 2021 година на митничарите на Летище Варна са иззели общо 11 519 кутии цигари.

Агенция „ Митници “ припомня, че пасажерите, пътуващи с въздушен превоз, могат да изнасят от страната до 40 кутии цигари с български бандерол, в случай че пътуват за страна член на Европейски Съюз, и до 10 кутии цигари, в случай че пътуват за трета страна.

Санкцията за преместване на тютюневи произведения над лимита за страна от Европейски Съюз е от 1000 до 4000 лева при първо нарушаване и от 3000 до 6000 лева при второ. При опит за изнасяне на цигари за трета страна санкцията е от 200 до 250 на 100 от продажната цена на цигарите, като стоката се задържа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР