Митничари на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха 29 440

...
Митничари на Граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево откриха 29 440
Коментари Харесай

Митничари откриха контрабандни цигари, опаковани като подаръци

Митничари на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " откриха 29 440 къса контрабандни цигари при инспекция на рейс, влизащ в страната от Турция, оповестиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Автобусът пътувал по постоянната линия Истанбул - Букурещ. Водачът - турски жител, и пасажерите декларирали пред инспекторите, че нямат персонални движимости, артикули и валутни полезности за обявление. Превозното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в багажното поделение са открити три кашона, съдържащи 18 алуминиеви кутии, затворени с нитове и облепени с цветна хартия за дарове, прецизира Българска телеграфна агенция.

След отваряне на кутиите се открива, че са цялостни с цигари. Открити са общо 1472 кутии (29 440 къса) цигари, облепени с турски акцизен бандерол. В хода на инспекцията се открива, че тютюневите произведения са благосъстоятелност на водача на рейса. На нарушителя е формиран акт.

От началото на годината досега митническите чиновници на " Капитан Андреево " са разкрили 21 382 580 къса незаконни цигари.

Миналата година на пункта с Турция са конфискувани 10 442 342 къса контрабандни цигари, сочи статистиката на митницата. Това е с 1,3 милиона къса повече от миналата 2021 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР