Митничари и гранични полицаи откриха 17 370 кутии (347 400

...
Митничари и гранични полицаи откриха 17 370 кутии (347 400
Коментари Харесай

Удар на митничари и граничари! Пресякоха износ на цигари за близо 100 000 лв на Дунав мост 2 /снимки/

Митничари и гранични служители на реда откриха 17 370 кутии (347 400 къса) недекларирани цигари на Дунав мост 2. Стойността на акцизните артикули е близо 100 000 лв.. 
На 22 януари на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин-Калафат чиновници на Гранична полиция спрели  за инспекция товарен автомобил, движещ се в посока Западна Европа. Камионът е селектиран и ориентиран за щателна митническа инспекция, в това число и с рентген. При осъщественото сканиране с апаратурата митническите чиновници забелязали в товарното помещение обекти, разнообразни от заявената стока-LED осветяване. При последвалата физическа инспекция митническите инспектори открили, че един от сандъците е цялостен единствено с цигари. Общото намерено и арестувано количество е 8000 кутии (160 000 къса.
Цигарите били с годен български акцизен бандерол. 
При различен случай в същия ден митничари и граничари направили взаимна инспекция на товарен автомобил, пренасящ чаши за Западна Европа през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2. След сканиране на автомобила с мобилна рентгенова система, митническите инспектори открили нетипични плътности в основите на палетата. При последвалата физическа инспекция в кухините на палетата с легалната стока се натъкнали на укрити голям брой кутии цигари с български бандерол. Общото намерено и арестувано количество цигари е 3370 кутии (67 400 къса).
При сходни условия при взаимна инспекция на митнически и гранични чиновници, осъществена на 20 януари, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2 – Видин-Калафат, цигари с български бандерол са открити и в товарен автомобил, пренасящ колички за цветя за Западна Европа. Общото количество на арестувани цигари е 6000 кутии (120 000 къса). 
По всички случаи са формирани актове за определяне на административно нарушаване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР