Митко Димитров е основател на първата Инфлуенс маркетинг агенция в

...
Митко Димитров е основател на първата Инфлуенс маркетинг агенция в
Коментари Харесай

Митко Димитров, основател на RevTag: Един инфлуенсър трябва да спечели своите последователи

Митко Димитров е създател на първата Инфлуенс маркетинг организация в България- RevTag. RevTag започва с концепцията, че маркетингът се трансформира. RevTag е организация за маркетинг услуги за марките, които желаят да поддържат връзка дейно посредством най-влиятелните блогъри, влогъри и инфлуенсъри в обществените медии. Като запас, RevTag към този момент има над 1000 инфлуенсъри, с сбор над 97 млн. почитатели – това са блогъри, хора с най-малко 2000 почитатели във Фейсбук и Instagram. Ето какво ни описа създателят на RevTag, Митко Димитров за този тип маркетинг, концепцията за основаването на такава организация, инфлуенсърите и сполучливите хора в обществените мрежи...

 Митко Димитров, създател на RevTag:

Как се роди концепцията за основаването на RevTag?

Съвременното огромно потребление на обществените мрежи разшири и връзката сред потребителите. В днешни дни, интернет се употребява освен като средство за другарство, а и като средство за извършване на покупки, за четене и всевъзможен различен тип продан на информация. Независимо от размера на тази информация, всеки съответен консуматор има характерни потребности и желания и харесва избрани неща. При това състояние, концепцията да бъде единен съответен човек с съответен артикул и това да доближи целево до групи от хора със сходни ползи, пристигна напълно закономерно, следвайки от години трендовете в маркетинга.

RevTag е първата Инфлуенс маркетинг компания в България. Как се развива този тип маркетинг в нашата страна?

През последните две години от своето битие, RevTag бележи растеж. Той се показва и в интереса, който демонстрират огромните марки към продукта, който предлагаме и от възходящото количество запитванията, които получаваме всеки ден. Тенденцията все по постоянно да се приказва за инфлуенс маркетинг, като рекламна тактика, се отразява на компанията в позитивен аспект. От друга страна компаниите все по постоянно намират смисъл и схващат значимостта на инфлуенс маркетинга в техния маркетингов микс.

Брандовете в България имат ли интерес към взаимната работа с инфлуенсърите?

Да, нараства ползата на съответни марки, които демонстрират предпочитание за взаимна работа с съответен или съответни инфлуенсъри. Но доколкото това е оригиналност на пазара, идва и казусът дали самите инфлуенсъри са подготвени за огромните марки. Същевременно, самите марки би трябвало да могат да ръководят процеса по акцията с инфлуенсърите, а остава открит въпросът, дали по-късно ще могат да измерят резултатите от акцията. Също по този начин като краен резултат би трябвало да се направи и разбор, по какъв начин ще се употребява по-късно наличието на постовете. Именно за това RevTag е значим за пазара. Той реализира управлението на целия развой.

Този тип маркетинг задоволително известен ли е към този момент в България или към момента не се доближаваме до равнището на другите страни?
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР