Митинг под мотото Чехия срещу бедността с икономически искания към

...
Митинг под мотото Чехия срещу бедността с икономически искания към
Коментари Харесай

Десетки хиляди на протест срещу бедността в Чехия

Митинг под мотото " Чехия против бедността " с стопански претенции към управляващите се организира на Вацлавския площад в центъра на Прага. Организаторите оповестиха пред кореспонденти, вземат участие над 30 000 деятели, които са се събрали на митинг против политиката на настоящето държавно управление и влошаващото се финансово положение на елементарните жители на фона на енергийната рецесия и растящите цени, съобщи БГНЕС.

" Събрали сме се тук, с цел да защитим ползите на страната ни. Искаме да изразим съмнение към държавното управление с ненасилствен цивилен митинг ", сподели основният уредник на митинга, ръководител на неотдавна основаната политическа партия " Дясно. Респект. Професионализъм “ Йндржих Райхл. Протестът, сподели той, " е освен против икономическата беднотия, само че и против моралната беднотия ".



Над главите на протестиращите се вееха националните флагове на Чехия. Сред плакатите, съдържащи надписи с стопански претенции към управляващите, могат да се видят плакати с антивоенни надписи като " Не на войната! " и " Дайте късмет на света! ".

Стотици служители на реда следяха за спазването на реда. „ Не са маркирани никакви произшествия “, сподели представителят на полицията в Прага Ян Данек пред кореспонденти.



Организаторите на протестната акция авансово приканиха участниците в нея да се държат допустимо най-коректно и да не демонстрират на митинга нежелани или неразрешени знаци, като съветските емблеми за войната в Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР