Митичната българка Юлия Христова, по-известна като Джулия Бул, на която

...
Митичната българка Юлия Христова, по-известна като Джулия Бул, на която
Коментари Харесай

Първа версия за смъртта на прочутата родна милионерка, вдъхновила Емил Димитров

Митичната българка Юлия Христова, по-известна като Джулия Бул, на която е отдаден едноименният шлагер на Емил Димитров и, може да е изгубила борбата с К-19.

Тази версия позволяват в артистичните среди, оповестява "Минали години ".

Както БЛИЦ писа, предприемачът Христо Куртев, който провежда панихида в нейна памет в София в „ Света Неделя “, заяви тъжната новина.

Съдбата на Джулия Бул е почтена за разказ и биографичен филм. Тръгнала oт жестока беднотия у нас, тя става милионерка в сърцето на Европа. Пловдивчанката бяга от България в годините на соца, като оставя първия си брачен партньор и щерка си. В Париж се омъжва за милионера Жан Бул, който по това време е на 45 години, а нашенката - единствено на 20.

Юлия е бясно влюбена в барабаниста Юри Буков, който изоставя, с цел да вдигне бърза женитба с французина. Христо Куртев, който основава музикалната компания „ Орфеус ", с цел да движи издаването на Емил Димитров във Франция, показва артиста на Жан Бул и той се влюбва в музиката нa българина. Емил е доста признателен на Бул за поддръжката
и назовава една от песните си на жена му.

„ Жан Бул беше създателят на огромния музикален фестивал МИДЕМ в Кан. Като млади издатели ние нямахме средства да отидем да наемем щанд на МИДЕМ. Жан Бул ни предложения като негови персонални посетители и по този начин успяхме да пласираме песните на Емил Димитров в целия свят. Името му гръмна, и то освен във Франция. Огромен триумф имаше песента му „ Моника ", версията на „ Моя страна, моя България ", която той пееше на френски, немски, арабски ", разказвал е в медийни изяви Христо Куртев.

Жан Бул е и дълги години кмет на френския град Баланкур и воин от Втората международна война. Ползва се с безупречна известност във Франция и е един от медийните барони там. Състоянието му е изобилно, придвижва се с грациозен бял ролс-ройс по улиците на Париж. Купува и луксозна къща в фамозното селце курорт Сен Тропе, където семейството посреща артистични посетители от целия свят.

След гибелта на Жан Бул вдовицата Юлия Христова наследява милиони долари и огърлица от влиятелни парцели. С идването на демокрацията тя се завръща у нас и е почетна гостенка на всички всемирски събития дружно с Нора Нова и Христо Куртев, който е неин непрекъснат джентълмен. Клюките ги обвързват и интимно, само че те в никакъв случай не са ги коментирали. Дамата е измежду първите покровители за включването на Симеон II в обществено-политическия живот на страната още при подготовката на първата му аудиенция през 90-те години.

Синът й обаче не съумява да се оправи с наследството й и през 2000 година Бул напуща България след прощална вечеря в ресторанта на Августин Пейчинов. Чу се, че е обедняла много и предпочела да разреди визитите си до родината. Светската клевета пък донесе, че тя в действителност е била заставена да припише цялото имущество и компании на сина си, сякаш с цел да ги ръководи по-добре.

Той обаче се оказва некадърен да прави бизнес и за няколко години пропилява насъбраните милиони. Продава къщата в Сен Тропе. През последните години синът даже изпраща майка си в старешки дом, откъдето, за благополучие, я измъкват правилни другари.

Джулия Бул, която на 13 януари можеше да навърши 86, завършва живота си в дребен апартамент в Париж, съвсем в центъра на френската столица. Тялото й намира прислужницата, само че но каква е повода за гибелта на разорената милионерка, не излиза наяве.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР