Мит 1: Бъдещите майки е нужно да ядат два пъти

...
Мит 1: Бъдещите майки е нужно да ядат два пъти
Коментари Харесай

11 мита при бременността, в които хората все още сляпо вярват

Мит 1: Бъдещите майки е нужно да ядат два пъти повече.

Абсолютен мит. Не го правете. Всъщност имате потребност единствено от към 200 спомагателни калории дневно.. И това допуска, че стартирате бременността с обикновено тегло.

Мит 2: Добре е да пиете по чаша вино, когато сте бременна.

Знаем, че рекомендацията по време на бременност е в действителност да не консумирате алкохол. 

Мит 3: Коремът ви разкрива пола на бебето.

Със сигурност чуваме пациенти, които идват да ни видят и някой им е споделил, че могат да схванат дали носите наследник или щерка въз основа на това по какъв начин наподобява коремът на дамата. Няма безусловно никакви доказателства, че формата на корема ви може да ни каже подобен вид информация.

Мит 4: Какаовото масло предотвратява появяването на стрии.

Въпреки че какаовото масло е нещо, което доста пациенти обичат да употребяват, нямаме доказателства, че то или нещо друго, което можем да препоръчаме, ще предотврати появяването на стрии.

Мит 5: Можете да предадете простуда на разрастващото се бебе.

Вашето бебе няма да настине. Въпреки че бебето ви може да се разболее, в случай че получите нещо като грип, поради което е добре да се ваксинирате против грип.

Мит 6: Това, което ядете по време на бременност, може да повлияе на небцето на бебето.

Това, което ядете по време на бременност, е значимо, защото то по някакъв метод дава начало на вашето бебе във връзка с цялостното му хранене и положително здраве. Но това евентуално няма да промени небцето на бебето.

Мит 7: Бъдещите майки не би трябвало да пият кафе.

Можете да пиете кафе. Това е мястото, където умереността е най -важното. През първия триместър несъразмерното количество кафе е обвързвано с по -висок риск от импровизиран аборт. След като този първи триместър завърши, би трябвало ли да полудеете с кафето? Вероятно не. Но това няма да навреди на нищо.

Мит 8: Бременните дами не е добре да ядат хот -дог.

Мисля, че терзанията за хот -дога са няколко. Искате да се уверите, че са добре приготвени, с цел да избегнете риска от зараза. Доказателствата сочат, че в случай че не ядете в действителност несъразмерни количества хот -дог, евентуално е добре да се насладите най-малко на един.

Мит 9: Бременната жена не би трябвало да ядат пушена сьомга.

Можете да ядете пушена сьомга, в случай че ви харесва. По-добре избягвайте прекаляването с риба звук, защото може да съдържа повече живак.

Мит 10: Бременните дами не би трябвало да галят котки.

Би било извънредно, в случай че всички бременни дами по света не могат да погалят домашните си любимци, котките си. Изключително рядко в дамите да влизат в контакт с токсоплазмоза.

Мит 11: Жени, носещи бебе не би трябвало да летят.

Тотален мит, качете се на самолета, прелестно превозване. Но би трябвало да се хидратирате, преди да тръгнете. Трябва да ставате и да се разхождате на всеки час.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР