Мистерията с незаконно прокопаните тунери под Главната на метри от

...
Мистерията с незаконно прокопаните тунери под Главната на метри от
Коментари Харесай

Мирослав Стамов отново отсвири проверяващите от РДНСК и общината

Мистерията с нелегално прокопаните тунери под Главната на метри от Римския стадион продължава. Вчера за следващ път специалисти от РДНСК и община Пловдив не съумяха да създадат повсеместен оглед на нелегално прокопаните тунели под няколко здания в центъра на града, на метри от Римския стадион.

Огледът се провали, защото нито предприемачът Мирослав Стамов, нито негов представител, участваха на място, с цел да отключат мазетата в една от постройките.

Експертите би трябвало да приготвят мнения до " Икономическа полиция ", които поеха случая. Срокът на инспекцията е едномесечен и би трябвало да завърши скоро

" Всеки път когато те дойдат на инспекция, господин Стамов заключва нещата, изби, проходи и няма по какъв начин да ревизират хората ", твърди Светлана Варадинова. По телефона юристът на Мирослав Стамов изясни, че те не са били известени за днешната инспекция на институциите.

" Никой не е получил такова искане, аз за първи път слушам, че е имало такава инспекция не са му взети пояснения, не е получил призовка, нито пък е известен за приканване по телефона ", сподели юрист Борислав Кобуров.

Вчера за непозволените дейности на Стамов описаха и притежатели на други две прилежащи здания.

" Преди време ние разбрахме, че се копае в нашия парцел, дойдохме и се видяхме със Стамов и му казахме, че това е в наш парцел. Той споделя, че прави всичко за отводняване, надали не ще облагороди мястото ", споделя Венета Станева.

В момента със заповед на кмета на регион Централен на Мирослав Стамов са му неразрешени всевъзможни действия в парцелите. Прокуратурата към този момент работи по проблема. Вече беше открито, че той е нарушил Закона за културното завещание и поради обстоятелството, че парцелът му е в предпазена територия и всевъзможни изкопни действия би трябвало да се правят в наличието на археолог.

В полицията не престават разпитите на строителни служащи и водачите, които са извозвали строителните боклуци. Те не удостоверяват версията на Стамов, че той няма нищо общо с разкопките и не знае кой е копал в мазетата.

Макар, че един от изкопите стига чак до останките от Римския стадион, задачата на противозаконните разкопки надали е иманярство, поради обстоятелството, че там не се чака да бъдат открити антични артефакти с изключение на мраморните седалки на арената.

Отговорът каква е задачата на разкопките може би би трябвало да се търси във Варна, където Стамов е заплетен в сходна скица. Там притежатели на парцели - монументи на културата са били принудени да изкупят дяла му, след сходни дейности в подземията на постройките.

Стамов е притежател на нефункционираща постройка на ул. " Отец Паисий ", а по едно и също време с това има елементи от постройките на ул. " Александър Батенберг " 5 и 7. Хора от региона подозират, че Стамов има апетити и се пробва да овладее задачите здания, поставяйки пред приключен факт останалите притежатели. Или в краен случай да получи добра сума за своите дялове.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР