Мистерията на призрачния отпечатък на пожарникаря Франсис Леви … Едни от

...
Мистерията на призрачния отпечатък на пожарникаря Франсис Леви …
Едни от
Коментари Харесай

Мистерията на призрачния отпечатък на пожарникаря Франсис Леви

Мистерията на призрачния отпечатък на пожарникаря Франсис Леви … Едни от най-любопитните паранормални феномени са тези, свързани със странни отпечатъци на ръце или крайници, които е изцяло невероятно да бъдат изтрити (Zona666.com). Една от тези истории, доказана от доста очевидци, се е случила през 20-те години на предишния век, в Чикаго (Chicago), Съединени американски щати. В тези години, пожарникарят Франсис Леви работил в една от пожарните станции в града. Той бил доста отзивчив и ухилен човек, който давал всичко от себе си в работата и постоянно бил подготвен да оказва помощ на другите. На 18 април 1924 година, Леви бил на работа в пожарната и в този ден нямало позвънявания за произшествия. Мъжът се занимавал с разчистване на прозорците в стаята. Той се усмихвал и се шегувал с сътрудниците си както нормално. Изведнъж замълчал, усмивката напуснала лицето му и той станал тъмен.



Пожарникари от Чикаго, през 20-те години на предишния век След това залитнал, почнал да диша тежко и с едната си длан се облегнал на стъклото, което преди малко чистел. Другите пожарникари решили, че му е неприятно, или че има паническа офанзива, и незабавно отишли да му оказват помощ. Когато били към този момент при него, чули Леви да споделя, че сега има ужасното натрапчиво възприятие, че през днешния ден ще почине. Колегите му си обяснили тези думи като разследване от нерешителност, поради моментното прилошаване. Скоро по-късно имало позвъняване за пожар и целият екип тригнал за Карън Хол – огромна четириетажна постройка в другия завършек на града. Надали някой от тях е предполагал, че този ден в действителност ще стане злокобен и гибелен освен за Леви, само че и за цялата бригада.



Когато пожарникарският екип дошъл на мястото на пожара и почнали да гасят пламъка, пожарникарите бързо разбрали, че огънят се популяризира по необикновен метод. Според тях, пламъкът минава от едно място на друго, като че ли е течно горящо вещество. Буквално “скачал ”, като че ли е нещо живо или следено. Поради това, пожарът доста бързо повишен до големи размери, обхванал цялата постройка и пожарникарите не могли да понижат пламъка. Те нямали дихателни апарати и почнали да се задушават от дима. В същото време, покривът на постройката почнал да гори, а стените на постройката се разрушавали. Четете още: Гробището Нес: Една ужасяваща легенда Изведнъж, огромната външна стена се срутила, убивайки девет от пожарникарите. Освен тях, в този ден в пожара бил погубен още един човек – инцидентен граждански жител.



Това бил един от най-тежките градски пожари в историята на града. По-късно се оказва, че пожарът е породен съзнателно от притежателя на партерния магазина, в опит да получи застраховка. Причината за разпространяването на огъня по необичайния метод била дървесината, която била на всички места в постройката. Собственикът на магазина бил наказан за палежа, който довел до гибелта на пожарникарите и цивилния човек. Тогава умира и Франсис Леви, оставяйки брачна половинка и две деца. Това е доста трагично събитие, само че на идващия ден, всичко станало още по-странно. Един от пожарникарите от същото хранилище забелязал леке на прозореца. Когато се доближил, видял, че това е човешки отпечатък. В същото време, като че ли отпечатъкът бил оставен от ръка, мощно изцапана със сажди. Това “мръсно място ” не се харесало на пожарникаря и той решил да го почисти. Отпечатъкът обаче не се изтривал, даже при разчистване с препарат. По-късно, и други пожарникари се пробвали да го отстранен, даже да го изстържат с ножове и с професионални почистващи препарати, само че без триумф. Един ден, пожарникар от бригадата на Леви, който по знамение оцелява при ужасната покруса в Карън Хол, видял отпечатъка на прозореца. Той си спомнил, че това е същият прозорец, който Франсис Леви бърсал, когато предсказал гибелта си, и че това е неговият отпечатък, когато се облегнал на прозореца с ръка при прилошаването му. Този чудноват отпечатък почнал да се счита за призрачно обръщение от Леви и пожарникарите решили да го запазят като светиня. През идващите двадесет години, призрачният отпечатък привличал тълпи от хора. Из града почнали да се описват митове за него.



Отпечатъка на Франсис Леви На 18 април 1944 година, по необичайно стичане на събитията, тъкмо 20 години след нещастието, стъклото, дружно с отпечатъка на дланта, било инцидентно разрушено от момче, разнасящо вестници. То хвърлило торба с вестници към вратата на пожарната, само че тя блъснала прозореца. В съвремието, тази история с призрачния отпечатък се трансформира в градска легенда. Мнозина не имат вяра в нейната правота, само че има и доста хора, които са уверени, че всичко това е правилно. Сред тях са потомците на пожарникарите. Един от тях споделя: “Всичко е истина. Разследвах пожара в Карън Хол. Прадядо ми е бил един от тези пожарникари, които умират в оня пожар дружно с Франсис Леви. Има фотография на самия Леви, на 2-ра страница на вестник “Chicago Tribune ” от 19 април 1924 година През януари 1939 година, в списанието „ Fire magazine “ р оповестена фотография с отпечатъка. Също по този начин, дружно с други починали пожарникари, името на Леви е на мемориала на пожарникарите в Чикаго и на дъската в Академията на пожарникарите. “
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР