Мистерия от гласове и струни. Така можем да назовем чудото,

...
Мистерия от гласове и струни. Така можем да назовем чудото,
Коментари Харесай

Уникалният хор „Мистерията на българските гласове“ и Quarto квартет с концерт в София на 3 април

Мистерия от гласове и струни. Така можем да назовем чудото, което сътворява на сцената световноизвестният български женски хор „ Мистерията на българските гласове “ взаимно с Quarto квартет с новите особено написани за тях композиции на маестро Георги Андреев.

Този самоуверен опит да се съберат в едно „ гласове и струни “ беше приветстван още при първото си осъществяване пред аудитория в зала " България " през юни предходната година в границите на фестивала " Софийски музикални седмици ". Но въпреки всичко всички забъркани в това музикално заговорничене, по остарял български бит държаха да ревизират по какъв начин се посреща " опитът " им от публиката отвън нашите лимити.

Реакцията на публиката по време на концертите в Белуно и Венеция, Италия, при започване на февруари 2024 година, удостовери, че са на прав път. Изпълнителите споделят, че макар необикновената на пръв взор композиция, концертите провокират стихия от овации, извикани са два пъти на бис, а публиката напуща залата очевидно разчувствана и просълзена, споделяйки, че музиката надълбоко ги е докоснала и че това е " музика от космоса ".

По молба на локалните уредници и като жест към венецианската аудитория, хористките и музикантите излизат за бис на сцената на историческия Театър Малибран във Венеция с присъщите за протичащия в града Карнавал маски, което провокира бурни аплодисменти и голям брой споделения в обществените мрежи.

Но какво ще усетим ние от това, в случай че не се потопим сами в този  музикален празник за душата. А той ще бъде на 3 април, 2024 година, в зала България в София. Все още можете да купите билети в Eventim и на касата на концертен комплекс България.

Василка Балевска

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР