Мистериозното изчезване на Десислава Радева от публичния живот на страната

...
Мистериозното изчезване на Десислава Радева от публичния живот на страната
Коментари Харесай

Къде изчезна Деси Радева

Мистериозното изгубване на Десислава Радева от обществения живот на страната продължава съвсем година. Проверка на „ Ретро “ разкрива, че Ген. Деси не е зарязала нито фейсбук профила си, където всекидневно пускаше хапливи изявления, нито делата си на първа дама.

Преди дни се появиха две нейни фотоси от миналата 2020-а, на които се вижда, че тя въпреки всичко е придружавала президента на част от служебните му пътувания, само че е съумяла ловко да избяга от фотообективите. Единият фотос е от визитата им в Роженския манастир точно на рождения ден на президента, а другият – от разкриване на фотоизложба. Междувременно изпадането в сянка на Радева явно ѝ е се отразило катарзисно, тъй като към този момент има нови ползи. Най-голямата смяна у нея е увлечението ѝ към духовното.

В последните месеци президентшата живо се интересува от маршрута Камино де Сантяго, прочут със своята енергийна и пречистваща мощ. Пътят на пилигримите, намиращ се в Испания, съставлява мрежа от поклоннически пътеки към олтара на деятел Яков Зеведеев в катедралата „ Свети Яков “ в град Сантяго де Компостела, където съгласно легендата са заровени останките на светеца.

Преходът е дълъг и уморителен и изисква специфична подготовка и особена мотивация. Очевидно преживяването Камино де Сантяго влиза в скорошните проекти на Радева, която даже проследила в действително време изминаването му от наш съотечественик, като непрекъснато контактувала с други „ каминовци “.

Макар към този момент да не я виждаме по концерти, министър председатели на филми и театрални постановки, Десислава продължава да се вълнува от изкуство, най-малко съгласно информация в обществените ѝ мрежи. Последният филм, който я е впечатлил, е българският „ Доза благополучие “ на режисьорката Яна Титова, който споделя тъжната история на починалата журналистка Весела Тотева и конфликта ѝ с опиатите. Родните артисти, които имат достойнството персонално да бъдат следени от първата дама в обществените мрежи, не са по никакъв начин доста.

Списъкът се изчерпва с Мариус Куркински, Камен Донев и Бойка Велкова. Далеч по-дълъг е този с последните ѝ музикални желания. Самата тя нееднократно е натъртвала, че е меломан и познавач на разнообразни жанрове, като нормална нейна процедура, преди да потъне вдън земя, беше към всеки собствен коментар в обществените мрежи да прибавя избрана ария със закодирани послания в нея. Откакто е в „ заточение “, Радева е разширила музикалния си мироглед и към този момент се възхищава на странни персони от шоубизнеса, като скандалния артист и подбудител, станал прочут с опитите си на ръба на парадокса и живота си с диагнозата СПИН – Иво Димчев. Освен това първата дама е почитател на творчеството и на рапъра Ицо Хазарта и групата му „ Ъпсурт “. В плейлистата ѝ от последните месеци влизат още частите на „ Пинк Флойд “, Дейвид Ковърдейл, Карлос Сантана, Бари Уайт, „ Никълбек “, Лени Кравиц и българските рок динозаври ФСБ. Според настроението президентшата се любува и на класици като цигуларя Андре Рийо и руския диригент Валерий Гергиев.

Явно по-малкото всемирски изяви са ѝ оставили и повече време за четене. Любимите ѝ създатели са се разширили и към този момент измежду тях се виждат имената на Кърт Вонегът, Хемингуей, Илф и Петров, Милан Кундера, Херман Хесе и Емануел Шмит.

Визуално изолацията не се е отразила по никакъв начин на Десислава, която продължава да се носи със същия рус цвят на косата, който фризьорът ѝ Любен Николов я убеди да си направи преди към този момент повече от 2 години. В момента първата дама няма къде да дефилира с обичаните си публични тоалети, само че другарството ѝ с дизайнерката й Невена Николова, чието дело са те, не е прекратена. Моделиерката, живееща в Лондон, неотдавна призна в тв ефира, че двете се чуват и виждат по скайп.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР